Bästa tipsen för syltning och marmeladtillverkning med Coops syltsocker, pektin och socker

Att göra egen sylt och marmelad är ett fantastiskt sätt att njuta av sommarens smaker året runt. Med Coops syltsocker, pektin och socker kan du enkelt skapa läckra och välkonserverade syltar och marmelader. Här är några bästa tipsen för att lyckas med din syltning och marmeladtillverkning!

Vad är skillnaden mellan syltsocker, pektin och vanligt socker?

För att förstå bästa användningen av Coops syltsocker, pektin och socker är det viktigt att känna till skillnaderna mellan dem.

 1. Syltsocker:Coops syltsocker är en blandning av socker och pektin som är speciellt utformat för att få din sylt eller marmelad att sätta sig snabbt och få en härlig konsistens. Syltsockret är blandat i rätt proportioner för att ge dig en smidig och lyckad syltkokning.
 2. Pektin:Pektin är ett naturligt förekommande ämne som finns i frukt och som hjälper till att ge sylt och marmelad sin gelékonsistens. Om du vill använda färska frukter som inte innehåller tillräckligt med pektin, kan du använda Coops pektin för att säkerställa att sylten eller marmeladen blir rätt konsistens.
 3. Vanligt socker:Vanligt socker kan också användas vid syltning och marmeladtillverkning, men resultatet kan variera beroende på vilken frukt du använder och hur mycket naturlig pektin den innehåller. Coops socker är en utmärkt kvalitetsprodukt som ger sötma och hjälper till att konservera sylten och marmeladen.

Steg för steg: Så använder du Coops syltsocker, pektin och socker

Syltning med Coops syltsocker

Med Coops syltsocker blir syltkokningen enkel och framgångsrik.

 1. Välj vilken frukt eller bär du vill göra sylt av. Vanliga alternativ är jordgubbar, hallon, blåbär eller aprikoser.
 2. Tvätta och rensa frukten eller bären för att ta bort eventuella smutsiga eller dåliga delar.
 3. Skär eller krossa frukten efter eget tycke. Om du föredrar sylt med bitar kan du skära frukten i mindre bitar. Om du föredrar en slätare konsistens kan du krossa frukten med en gaffel eller använda en mixer.
 4. Värm upp din valda frukt eller bär i en kastrull tillsammans med Coops syltsocker enligt förpackningsanvisningarna. Vanligtvis är förhållandet 1:1 mellan frukt och syltsocker.
 5. Rör om och låt sylten sjuda i cirka 3-5 minuter, eller enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om då och då för att undvika att sylten bränner fast.
 6. Ta bort kastrullen från värmen och skumma eventuell skum som har bildats på ytan.
 7. Häll sylten i rena och varma glasburkar och förslut omedelbart. Du kan också sterilisera burkarna innan användning genom att koka dem i vatten i cirka 10 minuter.
 8. Låt sylten svalna och stelna helt innan du förvarar den på en sval och mörk plats.

Marmeladtillverkning med Coops pektin och socker

När det gäller marmeladtillverkning kan du använda Coops pektin och socker för att få den perfekta konsistensen.

 1. Välj din favoritfrukt eller bär för att göra marmelad av. Populära val inkluderar apelsiner, citroner, hallon eller aprikoser.
 2. Skala och skär frukten i mindre bitar.
 3. Värm upp frukten i en kastrull och tillsätt Coops pektin och socker enligt förpackningsanvisningarna. Förhållandet kan variera beroende på vilken frukt du använder, så se alltid till att följa anvisningarna för bästa resultat.
 4. Rör om och låt marmeladen sjuda i cirka 10-15 minuter. Rör om då och då för att undvika att marmeladen bränner fast.
 5. Ta bort kastrullen från värmen och skumma eventuell skum som har bildats på ytan.
 6. Häll den heta marmeladen i rena och varma glasburkar och förslut omedelbart. Du kan också sterilisera burkarna innan användning genom att koka dem i vatten i cirka 10 minuter.
 7. Låt marmeladen svalna och stelna helt innan du förvarar den på en sval och mörk plats.

Tips och tricks för bästa resultat

 • Använd alltid rena burkar och kastrullar för att undvika eventuell kontaminering av sylten eller marmeladen.
 • För att testa om din sylt eller marmelad är redo kan du droppa en liten mängd på en tallrik och kolla om den stelnar.
 • För att undvika att sylten eller marmeladen kristalliseras kan du tillsätta några droppar citronsaft under kokningen.
 • Var noga med att följa anvisningarna på Coops förpackningar för bästa resultat och hållbarhet.
 • Prova att experimentera med olika frukter och bär för att hitta dina egna favoritrecept.

Med Coops syltsocker, pektin och socker kan du enkelt tillverka ljuvliga syltar och marmelader. Följ dessa tips och njut av dina egna hemgjorda läckerheter!

Ofte stillede spørgsmål

Vad är syltsocker?

Syltsocker är en typ av socker som används för att göra sylt och marmelad. Syltsocker innehåller pektin som hjälper till att ge sylten dess geléaktiga konsistens.

Var kan jag köpa syltsocker?

Du kan köpa syltsocker på Coop. Coop erbjuder olika märken av syltsocker, som till exempel Coop syltsocker och PeGe pektin+syltsocker.

Vad används pektin till?

Pektin är ett bindemedel som används vid sylt- och marmeladtillverkning för att ge produkten dess rätta geléaktiga konsistens. Pektin finns vanligtvis i form av ett pulver och kan köpas på Coop.

Kan jag använda vanligt socker istället för syltsocker?

Ja, du kan använda vanligt socker för att göra sylt. Dock ger syltsocker en bättre geléaktig konsistens eftersom det innehåller pektin. Om du använder vanligt socker kan du köpa pektin separat för att ge sylten rätt konsistens.

Hur mycket syltsocker behöver jag använda för att göra sylt?

Mängden syltsocker som behövs beror på vilka bär eller frukter du använder. Generellt sett brukar man använda en del syltsocker till tre delar bär eller frukt. Följ doseringsanvisningen på förpackningen för att få det bästa resultatet.

Finns det något alternativ till syltsocker?

Om du vill undvika socker kan du använda sötningsmedel som är speciellt framställt för sylttillverkning. Det finns många olika sötningsmedel som kan användas för att göra sockerfri sylt.

Vilka bär passar bäst att göra sylt av?

De vanligaste bären för sylttillverkning är jordgubbar, hallon, blåbär och lingon. Du kan också experimentera med andra bär och frukter för att få olika smakvarianter.

Hur länge håller sylt som är gjord med syltsocker?

Sylt som är gjord med syltsocker har vanligtvis en hållbarhet på upp till ett år om den förvaras svalt och mörkt. Se till att burkarna är ordentligt steriliserade och förslutna för att förlänga hållbarheten.

Kan jag använda syltsocker till annat än sylt?

Syltsocker kan också användas för att göra gele, marmelad och saft. Med syltsockret kan du experimentera och skapa olika smaksensationer.

Finns det någon variant av socker som är mer hälsosam än vanligt socker?

Det finns alternativ som brun farinsocker, kokossocker och stevia som anses vara hälsosammare än vanligt socker. Dessa alternativ kan vara bra för dem som vill minska sitt sockerintag.

Artiklen Bästa tipsen för syltning och marmeladtillverkning med Coops syltsocker, pektin och socker har i gennemsnit fået 3.5 stjerner baseret på 34 anmeldelser